beursnieuws

Light+Building 2010: 11 tot 16 april 2010

Wie de laatste stand van de techniek op het vlak van verlichting, elektrotechniek en huis- gebouwautomatisering aan den lijve wil ondervinden, kan in 2010 opnieuw terecht in Frankfurt. Daar vindt van 11 tot 16 april de zesde editie plaats van Light+Building.


Light+Building 2010: 11 tot 16 april 2010
Het centrale thema in 2010 is energie-efficiëntie. Nieuwe gebouwen moeten vandaag verplicht rekening houden met strenge energiebesparende maatregelen. Onlangs heeft de Europese Unie zelfs beslist dat na 2020 bijna alle gebouwen, waaronder ook woningen, voor het grootste deel van hun energieverbruik een beroep moeten doen op hernieuwbare energie.

De drie segmenten - verlichting, elektrotechniek en huis- gebouwautomatisering - zijn vandaag ook niet los van elkaar te zien wanneer men spreekt over energie-efficiëntie. Zo kan het potentieel van intelligente functies op het gebied van de verlichtingselektronica vaak pas volledig benut worden als deze functies door netwerken worden gekoppeld in een lichtmanagementsysteem.

Volgens het Duitse Verbond voor de Elektrotechnische en Elektronica-industrie (ZVEI) is maar liefst 50% energiebesparing mogelijk als technologieën worden afgestemd op het gebruikersgedrag, in het bijzonder utiliteitsgebouwen.

De drie pijlers
Alles rond verlichting vindt men terug in de hallen 1, 3, 4, 5, 6 en 10, en ook in de Festhalle en in het Forum. Maar liefst 1500 exposanten tonen er hun nieuwigheden. Nieuw is de opname van het segment lichttechnische componenten. Bezoekers krijgen de veranderingen op het vlak van compacte fluorescentielampen en led-lampen te zien. Zowel voor bedrijven, openbare gebouwen en residentiële woningen.

Uit een enquête bij consumenten in 2008 bleek dat de Duitse consument heel duidelijke designwensen heeft en energiebesparing hoog op het verlanglijstje staat. Light+Building verzamelt de nieuwste energiebesparende technologieën met onder meer led-lampen als alternatief voor de traditionele gloeilamp.

In het segment elektrotechniek tonen 450 exposanten hun kunnen. Waar vroeger enkel hal 8 werd ingeschakeld, komt er deze editie de nieuwe hal 11 bij. In beide hallen kan men volgende zaken bekijken: kabels en leidingen, schakelaars, netwerk- en installatietechniek, PV-panelen, ...

Het derde luik van Light+Building verhuist naar hal 9. Daar treft men veelbelovende oplossingen aan voor huis- en gebouwautomatisering, faciliteitenbeheer en contracting. In het kader van het Building Performance Congress vinden lezingen plaats rond de nieuwste ontwikkelingen in dit segment.

Randmanifestaties
Gelijktijdig vindt de ACS plaats, een platform voor moderne ICT in de bouw. De derde editie loopt van 14 tot 16 april 2010 in het congrescentrum.

Een trekpleister voor architecten vormt het Trendforum waar de woontrends voor 2011/2012 worden gepresenteerd. Vier stijlen komen aan bod, elk in een woonomgeving met een ruimtelijk inrichtingsconcept.

Sinds 2002 vindt in Frankfurt, als de beurs de deuren sluit, 's avonds en 's nachts de Luminale plaats. Verspreid over Frankfurt kan men dan honderd lichtevents en -manifestaties bijwonen.

Verwachtingen en vakpubliek
Net zoals de vorige editie nemen in 2010 opnieuw 2200 exposanten deel aan Light+Building. De beursorganisatoren mikken op 160000 bezoekers. Het doelpubliek zijn overwegend architecten, ingenieurs, ontwerpers, binnenhuisarchitecten, vormgevers, alsook handwerkslieden, handel en industrie. Light+Building vindt plaats van 11 tot 16 april 2010.

Gepubliceerd op : 27 maart 2010 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (2) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=6 and a.id not in (4636)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (2) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=6 and a.id not in (4636) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
beursnieuws

laatste nieuws in verlichting

meer nieuws in verlichting
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor