beursnieuws

Dossier IFA 2009 : IFA 2009: preview huishoudelektro

IFA 2009: preview huishoudelektro

IFA 2009 is de tweede maal dat fabrikanten van huishoudtoestellen en consumentenelektronica samen de beursvloer in Berlijn delen. Het thema voor de huishoudtoestellen dit jaar is energiezuinigheid.


IFA 2009: preview huishoudelektro
In 2008 was het de eerste maal dat fabrikanten van huishoudelektro hun opwachting maakten op de Internationale FunkAusstellung in Berlijn. Ook voor 2009 zijn de verwachtingen positief, ondanks de crisis. Er is minstens evenveel standruimte geboekt als de vorige editie, zeggen de organisatoren van de IFA. De huishoudsector wou voor 2009 zelfs extra vierkante meters.

Er zitten dus dit najaar heel wat nieuwigheden en productlanceringen aan te komen. Design, gebruiksgemak, slimme technologieën en efficiënt gebruik van water en energie zijn vandaag de sleutelwoorden voor de sector van de huishoudelektro.

Topthema in 2009 is zonder twijfel het energieverbruik. Fabrikanten van huishoudtoestellen hebben een lange historie wanneer het gaat om een efficiënt gebruik van energie en water. De laatste tien jaar hebben wasmachines, droogkasten, koelkasten en vaatwassers het energieverbruik met 30 tot 50 procent verminderd. En dit zonder aan comfort en efficiëntie in te boeten. Steeds meer toestellen vervoegen de cataloog van energiezuinige apparaten, en nu lijken ook waterkokers, stofzuigers en strijkijzers aan de beurt.

De fabrikanten wijzen er op dat gezinnen grote besparingen kunnen realiseren door oude huishoudtoestellen te vervangen door nieuwe. In Europa zijn nog steeds meer dan 180 miljoen toestellen in omloop, die ouder zijn dan 10 jaar. Wasmachines en droogkasten zijn gemiddeld 12 jaar oud; diepvriezers zelfs 17 jaar. Volgens een onderzoek van de Duitse vereniging ZVEI wordt jaarlijks 44 TWh aan elektriciteit gespendeerd of verspild aan deze oudere toestellen.

Die besparingen zijn te danken aan verschillende zaken. De nieuwste wasmachines bevatten heel wat speciale programma's voor het wassen van kledij die efficiënt met water en energie omgaan. Dat geldt ook voor de vaatwassers, en in het geval van Bosch worden zelfs mineralen ingezet om het droogproces te assisteren. Droogkasten hebben zelfreinigende condensors, maken gebruik van de warmtepomptechnologie en kunnen zelfs een handje toesteken bij het strijken.

Een tweede trend vormt het toenemend succes van thuiskoken. Denk maar aan de ontelbare kookprogramma's op tv met bekende koks. Onder de grote toestellen in de keuken zien we de doorbraak van inductiekookplaten en hogesnelheidsovens met een combinatie van functies en kookprogramma's. Gezond koken blijft belangrijk met stoomovens en stoomkokers waarbij het verlies aan voedingswaarden beperkt blijft.

Ook op het vlak van koelkasten is er heel wat aan het gebeuren. Denk maar aan de toepassing van filters, vochtigheidsregelaars, afzonderlijke compartimenten en vershoudzones van 0°C. Voor het verhogen van het comfort zijn er de ingebouwde ijsblokjesmakers, vers water-tap en zelfs ingebouwde lcd-tv's.

Welke besparingen kan men realiseren, in vergelijking met een toestel van 15 jaar oud:
  • vaatwasser: elektriciteit -35%, water -50%
  • wasmachine: elektriciteit -35%, water -50%
  • koelkast:elektriciteit -50%
  • diepvriezer:elektriciteit -65%
  • koel-vriescombinatie: elektriciteit -65%
De IFA loopt van 4 tot 9 september 2009. Meer info bij Debelux of de IFA-website

Dossier IFA 2009 : IFA 2009: preview huishoudelektro


Gepubliceerd op : 16 augustus 2009 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier IFA 2009

IFA 2009 is de tweede maal dat fabrikanten van huishoudtoestellen en consumentenelektronica samen de beursvloer in Berlijn delen.Dossier IFA 2009


De grootste aankondigingen, de leukste producten en interessantste trends krijg je hier te lezen.

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=4380 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=4380 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in huishoudelektro

meer nieuws in huishoudelektro
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor
MAAK UW KEUZE IN HUISHOUDELEKTRO :