varia

Luxe loft voorzien van Modular Izar-armaturen

Een luxe loft in het Oostendse Feest- en Cultuurpaleis is voorzien van een futuristische Modular-lichtinstallatie. Architect Marnix Verstraeten koos bewust voor de Izar armatuur als blikvanger.

De loft op de derde verdieping van het vernieuwde Feest- en Cultuurpaleis, aan het Oostendse Wapenplein, is allerminst gewoon. De nokhoogte bedraagt niet minder dan 12 meter, en de loft zelf is uitgerust met Italiaanse designmeubels en 300 vierkante meter groot.

Bij de renovatie van de loft, zegt architect Marnix Verstraeten, was vooral de lichtinval een grote uitdaging. Zoals zoveel van de naoorlogse gebouwen werden de ramen zo klein mogelijk gehouden, om het warmteverlies te beperken. Om de loft opnieuw lumineus te maken, liet de architect het plafond tussen twee verdiepingen wegnemen.

De vrijgekomen ruimte laat voldoende licht binnen, en vroeg naar één sterke blikvanger, die functioneel moest zijn en een aanvulling voor het interieur. De keuze viel op de Izar armatuur. Izar was oorspronkelijk een eenmalige creatie van designer Gerd Couckhuyt voor de Zuri Bar in Knokke. Door het succes besloot Modular de Izar echter als armatuur in het assortiment op te nemen.

De sobere ruimte, met aardse tinten, wordt opgefleurd door maar liefst 20 Izar's die als een lichtsculptuur de wand en het plafond 'opkruipen'. Een moderne sterrenhemel die prettig contrasteert met de ruimte, aldus Marnix Verstraeten. De ingebouwde led-lampjes in alle Izar's kunnen verschillende kleuren aannemen, en zo de sfeer van de ruimte in een oogwenk veranderen: van koel wit naar warm rood bijvoorbeeld.

Projectfiche
Bouwheer: Esbo bvba, Frank Verheeke
Aannemer: All-Dôme bvba, Jan Termote
Architect: Marnix Verstraeten
Verlichting: Modular
Keuken: Grando Keukens
Muurprint: Mona Visa
Schilderwerken & raamdecoratie: Waldo Verheecke

Gepubliceerd op : 12 juli 2009 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=6 and a.id not in (4322)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=6 and a.id not in (4322) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia

laatste nieuws in verlichting

meer nieuws in verlichting
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor