varia

Luxom verzorgde domotica in Het Hotel Westende

Volgende week maandag is het ontknoping van het VT4-programma Het Hotel: Westende. Dan weten we wie van de 5 duo's het hotel mag uitbaten. Wist je dat Het Hotel voorzien is van domotica van Luxom?

Drie maanden lang hebben vijf duo’s een historisch hotel aan de Belgische kust samen opgeknapt terwijl de hoteldeuren open waren. Slechts één van hen kan de nieuwe uitbater worden in het TV4 programma: ‘Het Hotel: Westende’.

De twee duo’s die in de finale staan zijn Marc & Monica en Olivier & Stefanie. Wie uiteindelijk de definitieve uitbaters van het hotel ‘De Rotonde’ in Westende worden, zien we maandag in de finale.

Om het comfort in de hotelkamers te verhogen werd een beroep gedaan op de domotica van het merk Luxom. Meer in het bijzonder gebeurde de installatie door Elektro Tavernier uit Gistel die zo goed als volledige carte blanche kregen van de architect. Domotica biedt belangrijke voordelen. Als de uiteindelijke winnaars achteraf nog aanpassingen willen doorvoeren, kan dit met domotica perfect.

"Domotica is voor mij een gedecentraliseerd systeem," zegt Joost Tavernier, zaakvoerder van Elektro Tavernier. "We hebben overal de Luxom-bus voorzien, en per kamer een verdeelbord. Eerst waren er rolluiken gepland in elke kamer maar dat is er enkel in de luxesuite van gekomen, waar een rolluikmodule werd voorzien."

Joost: "In het hotel is het de bedoeling om met hotelkaarten te werken. Als de klant zijn hotelkaart insteekt, gaat bijvoorbeeld de verwarming naar zijn normale temperatuur gaan of de verlichting ingeschakeld worden. Bij het verlaten van de kamer kunnen dan weer grote energiebesparingen verwezenlijkt worden doordat verwarming en verlichting niet blijven branden. In het hotel is ook de Luxom Cinco-schakelaar aanwezig, de multifunctionele RGB-led schakelaar."

Elektro Tavernier doet zowel de elektriciteit, domotica, de verlichting als de ventilatie. De kandiaten mochten zelf zorgen voor de verlichtingsarmaturen en het bedrijf moest alles voorzien. De kandidaten kregen budget voor de inrichting, de losse decoratie, het lavabomeubel en de verlichting.

Joost Tavernier koos al voor Luxom in 1995. "Ik heb altijd gezegd: ik doe 1 merk en ik doe dat goed," legt Joost Tavernier uit, "Ik zou het moeilijk vinden om verschillende merken te doen want waarop baseer je dan je keuze? De domotica van Luxom hebben we al in een aantal fabrieken geïnstalleerd, tientallen villa’s, appartementen, gewone woningen en uiteraard mijn eigen woning."

Dit is echter wel de eerste keer dat Elektro Tavernier domotica installeert in een hotel. Een primeur dus: "Als je dit project nog moet verwezenlijken met een conventionele installatie, is dat naar automatisatie toe een heel karwei. Bovendien wilden ze hier ook energiebesparend gaan werken. En daarvoor is domotica erg geschikt", aldus Joost Tavernier.

Update 18/5/2009: Marc en Monica zijn de winnaars van Het Hotel.

Gepubliceerd op : 16 mei 2009 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=7 and a.id not in (4247)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=7 and a.id not in (4247) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be

laatste nieuws in smart home

meer nieuws in smart home
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor