varia

Der Kreis: belangenorganisatie voor de keukenbranche

Het jaar 2009 kondigt zich aan als een zwaar jaar voor de keukenbranche. Samenwerking met een aankoop- en belangenorganisatie zoals Der Kreis kan voor de zelfstandige keukenhandelaar de nodige ademruimte bieden.

Der Kreis is een belangenorganisatie van zelfstandige ondernemers binnen de keukenbranche. Zij werken samen op het vlak van inkoop en marketing, en kunnen een beroep doen op verschillende vormen van dienstverlening, zegt Daniel De Decker van Der Kreis CVBA, de Belux-afdeling van de Duitse groepering.

“Al meer dan tien jaar bieden we diverse instrumenten aan de Belgische deelnemers aan met als hoofddoel, het optimaliseren van de bedrijfsresultaten. Bovendien geven we alle vrijheid aan het ondernemerschap, een beleid dat we de komende jaren zullen blijven voortzetten,” aldus De Decker.

Der Kreis laat de ondernemer in alle vrijheid voortwerken, met de voordelen van een grote organisatie als steun. Daniel De Decker: “De ideale Der Kreis-deelnemer is voor ons een ondernemer-vakman, met een middelgrote showroom met een aantal opstellingen, die actief is in het midden- en bovensegment van de markt, en de kracht onderkent van de gezamenlijke inkoop voor zijn rendement. In de praktijk koopt hij minimaal 80 procent in bij onze contract-leveranciers.”

Der Kreis werkt samen met een flink aantal contractleveranciers op het vlak van keukens, inbouwapparatuur, werkbladen, kranen, tafels en stoelen tot zelfs badmeubelen en inbouwkasten. Hier zitten bekende namen tussen als Alno, Nolte, de BSH-groep, Electrolux AEG, Indesit-groep, Miele en Novy.

Der Kreis viert in 2009 zijn dertigjarig bestaan. In oktober 1979 werd Der Kreis opgericht door Ernst-Martin Schaible, een jonge ondernemer uit het Duitse Schwabingen. Later kende de organisatie uitbreiding in zes andere landen: België, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland en Frankrijk. Op 1 mei stond de teller van aangesloten leden in Europa op 2052. In België gaat het om 103 keukenspecialisten.

Aangesloten leden kunnen voor vragen, ondersteuning en advies terecht in de Belux-vestiging in Sint-Martens-Latem. Tijdens vergaderingen, ERVA-bijeenkomsten en seminars kunnen de ondernemers kennis uitwisselen en bijspijkeren. Daartoe dient ook de Jaarvergadering, een evenement dat dit jaar doorgaat op 10 en 11 mei en waarop iedereen aanwezig moet zijn: zowel de zelfstandige ondernemers, de Der Kreis-organisatie en de contractleveranciers. Op dit evenement worden marktontwikkelingen en resultaten besproken, en de plannen voor het komende jaar uit de doeken gedaan. Ook nieuwe concepten of dienstverlening kunnen aan bod komen. Naast dit formele luik is er voldoende tijd om de banden tussen de deelnemers aan te halen en het groepsgevoel te versterken.

Die communicatie met de leden verloopt trouwens erg goed via het InfoNet, een online communicatiesysteem dat informeert over acties, prijzen en nieuwe ontwikkelingen. Voor betalingsgemak zorgt dan weer het Centraal Betaalsysteem. Het hele betalingstraject kan worden overgelaten aan medewerkers van Der Kreis, terwijl tegelijkertijd langere betalingstermijnen gerealiseerd kunnen worden, met behoud van eventuele betalingskortingen.

Ook op het vlak van marketing is Der Kreis erg actief. Een mooi voorbeeld is het in-store marketingconcept ‘Lifting’. Tegen lage kosten kunnen de handelaars op de winkelvloer de meerwaarde van een keukenondernemer tonen op het vlak van keukenrenovatie. Concreet wordt er gewerkt met een voor- en na-opstelling. Het doel van Lifting is een doelgroep aan te spreken die anders de showroom niet zou bezoeken omdat ze niet meteen op zoek is naar een volledig nieuwe keuken.

Om de zelfstandige keukenhandelaar een duwtje in de rug te geven heeft Der Kreis in België de websites www.keukenspecialisten.be en www.agenceursdecuisines.be gelanceerd. Hierop vinden consumenten een zelfstandige keukenhandelaar en –specialist in hun buurt.

Meer info:
Der Kreis CVBA
Xavier De Cocklaan 66/4
9830 Sint-Martens-Latem

Gepubliceerd op : 9 mei 2009 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=881 and a.id not in (4220)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=881 and a.id not in (4220) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be

laatste nieuws in keukens

meer nieuws in keukens
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor
MAAK UW KEUZE IN KEUKENS :