varia

Maak van je huis een hightech-thuis met domotica

Met domotica kan je met één druk op de knop de lichten in je hele huis dimmen of de deuren sluiten. Gentse studenten ontwikkelden een domoticahuis dat het beste van de hoogtechnologische toepassingen demonstreert.


Maak van je huis een hightech-thuis met domotica
Op 23 april opent KaHo Sint-Lieven Technologiecampus Gent zijn hypermoderne domoticahuis in een gloednieuw labo Domotica. De bedoeling is de laatste trends en evoluties rond deze materie te demonstreren in een levensechte situatie en daarin gratis opleidingen aan te bieden.

Het domotica-team Sylvie De Muynck, Patrick Plovyt en Joachim Goeminne is blij een RTC-project in Oost-Vlaanderen te kunnen opstarten. Lab coördinator ‘Domotica’ Sylvie werkt al ruim 10 jaar met de domoticasystemen EIB/ KNX en Teletask. “Dankzij het project ‘Domotica@home: je huis in je broekzak!’ kregen we de mogelijkheid het labo en de bijhorende mobiele koffers met hightech materiaal aan te bieden aan alle secundaire scholen in Oost-Vlaanderen. Via gratis workshops krijgen zowel leerkrachten als leerlingen de kans een blik te werpen op deze fantastische wereld” aldus Sylvie.

“Ons project bestaat uit twee aparte modules,” legt Joachim uit. “Enerzijds werken we met koffers van Teletask waarin een volledig systeem is geïmplementeerd. Aan de hand van een situatieschets van een huis en de verschillende bedieningspunten en verbruikers kunnen de zelf ontwikkelde programma’s getest worden.“

Voor de andere modules werd in het labo een intelligente domotica-woning op basis van het KNX-systeem gebouwd. Domotica staat ook garant voor veiligheid. De paniektoets in het domoticahuis schakelt alle verlichting aan als je verdachte geluiden hoort. Druk op één knop aan de voordeur bij het verlaten van je woning en alle verbruikers worden in de ‘uit’-stand gebracht.

De verwarming wordt naar de gewenste economische stand gebracht zonder de woning te moeten doorlopen. Op deze manier heeft domotica ook oog voor rationeel energiegebruik (REG), een item dat steeds meer aan belang wint. Voor het thuiskomen kan je bellen naar de woning om de verwarming aan te zetten.

De behoeften verschillen van jong tot oud. Dankzij de flexibiliteit van onze domoticainstallatie passen we deze probleemloos aan onze behoeften aan.

Gepubliceerd op : 27 april 2009 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=7 and a.id not in (4188)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=7 and a.id not in (4188) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be

laatste nieuws in smart home

meer nieuws in smart home
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor