tips

Dossier: Lenteschoonmaak : Maak je huishoudapparaten lentefris

Maak je huishoudapparaten lentefris

Tijdens de lenteschoonmaak neem je echt alles onder handen, tussen de keukenkastjes door is het ook belangrijk om je elektronische apparaten eens een schoonmaakbeurt te geven.


Maak je huishoudapparaten lentefris
Keukenrobot
Om je keukenrobot proper te houden kan je het toestel dit werkje zelf laten opknappen: giet een klein beetje afwasmiddel in de keukenrobot, vul hem daarna half met water en zet hem op de hoogste stand.

Koelkast
Als je de koelkast wil reinigen schakel je het toestel eerst uit. Haal al je voedingsmiddelen eruit en haal de groenten- en fruitladen uit de koelkast en laat ze een poosje weken in warm water met afwasmiddel. Maak nu alle oppervlakken van de lege koelkast proper met een allesreiniger. Zet hierna de koelkast terug aan en regel de thermostaat af tot je een temperatuur van maximaal 4°C bereikt. Nu kan je al je voedingsmiddelen terugzetten.

Inbouwapparatuur
Bij inbouwapparaten heb je het voordeel dat je ze enkel van binnen en aan de voorkant hoeft schoon te maken. De ingebouwde microgolfoven, oven, koelkast en diepvriezer kan je eenvoudig schoonmaken met een sopje. Doe dit van boven naar beneden. Maak daarna de toestellen terug droog. Is je oven zelfreinigend met pyrolyse, dan is het nodig dat je hem toch geregeld uitborstelt.

Diepvriezer
Een vriezer moet je af en toe ontdooien. Je zet een lege bak in de vriezer en koelkast om het ontdooide ijs op te vangen. De vriezer ontdooit uit zichzelf, zit dus niet met een mesje het ijs weg te schrapen. Als de vriezer ontdooid is haal je de rekjes eruit om ze schoon te maken. Tot slot reinig je de diepvries vanbinnen.

Kookplaten en fornuizen
Alle kookplaten kun je schoonmaken met een sopje. Voor hardnekkig vuil kan je een schuurspons gebruiken. Voor keramische en inductie kookplaten zijn zelfs aparte schoonmaakmiddelen te verkrijgen.

Dampkap
Moderne afzuigkappen beschikken over filters, deze zorgen ervoor dat alleen de waterdamp weg kan. Vetten en andere vuile stoffen blijven in de filters plakken. Deze filters moeten dus regelmatig vervangen worden, de meeste kan je zelfs gewoon in de supermarkt krijgen.

Microgolfoven
Je magnetron kan soms beginnen ruiken vanbinnen, om deze geurtjes weg te krijgen kan je een kom water met enkele plakjes verse citroen in de microgolfoven stoppen. Zet hem enkele minuten aan op de hoogste stand en je toestel geurt lentefris. Om de spatten vanbinnen schoon te maken kan je ze losweken met stoom. Hiervoor leg je een natte keukenhanddoek in de magnetron en laat die even opwarmen op de hoogste stand gedurende een halve minuut. Daarna kan je heel eenvoudig met een vochtige doek en wat allesreiniger de spatten uit de binnenkant van de microgolf vegen.

Dossier: Lenteschoonmaak : Maak je huishoudapparaten lentefris


Gepubliceerd op : 28 februari 2009 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: Lenteschoonmaak

De naderende lente gaat gepaard met de jaarlijkse lenteschoonmaak, alles wordt fris en zonnig. Wij geven in dit dossier alle tips en tricks om je huis een frisse lente make-over te geven.Dossier: Lenteschoonmaak


De lenteschoonmaak is een traditie die men in de meeste culturen en godsdiensten terugvindt. Deze huishoudelijke activiteit staat symbool voor een zuivering. Je huis schoonmaken is van groot belang om allergenen, stof en micro-organismen te verwijderen. En het is gewoon lekker fris nadien.

Maar toch moet je voorzichtig zijn. Bepaalde schoonmaakmiddelen kunnen schadelijke stoffen verspreiden die niet alleen voor geurhinder kunnen zorgen maar ook voor andere gezondheidseffecten. Let er daarom op dat je gezonde, niet-schadelijke en milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen koopt.

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=4084 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=4084 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

Nieuwigheden
Esse : CAT gasfornuis Dusky Violet
Esse
CAT gasfornuis Dusky Violet
< € 8150
Esse : 990WN houtkachel dusky violet
Esse
990WN houtkachel dusky violet
< € 9500
Esse : CAT gasfornuis Oxford Blue
Esse
CAT gasfornuis Oxford Blue
< € 8150
Esse : CAT gasfornuis Pewter
Esse
CAT gasfornuis Pewter
< € 8150
nieuws

laatste nieuws in huishoudelektro

meer nieuws in huishoudelektro
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor
MAAK UW KEUZE IN HUISHOUDELEKTRO :