varia

Proeven en proberen bij Taste and Colours

Bij Taste and Colours in Kortrijk kan je kookworkshops volgen in groep of als bedrijf. Bezieler van deze prachtige kookstudio is Dirkjan Decock, die de kok in ons wakker maakte.

Taste and Colours is gestart in 1999 en bevindt zich in het centrum van Kortrijk. Het pand is een gerenoveerde secretariswoning met tuin van eind 19de eeuw. Binnen bevindt zich een heuse kookstudio met een uitrusting om ‘U’ tegen te zeggen. Er is een domino-kookveld, drie ovens van Miele, de keukenrobot, blender en designweegschaal van KitchenAid. De tuin is ook uitgerust met een buitenkeuken voor kookcursussen in de zomermaanden.

Bij het binnenkomen worden we verwelkomd met een aperitief en een hapje. Dirkjan heeft de gewoonte te koken met verse ingrediënten die hij de dag zelf bijeen zoekt. Op basis van zijn boodschappenmandje stelt hij vervolgens een menu samen. Dat bestaat uit aperitief, voorgerecht, hoofdgerecht, dessert en koffie met (zelfgemaakte) koekjes.

Boterpompoen en schorseneren
We werden in groepjes verdeeld en aan het werk gezet voor de food preparation. Sommigen pelden de garnaaltjes, terwijl anderen de zalm klaarmaakten. Er werden uien gesneden, boterpompoen geschild, schorseneren geschild en schoongemaakt en tuinbonen gepeld.

Uitrusting kookstudio
In de kookstudio staat een indrukwekkende verzameling aan Miele en KitchenAid toestellen. Van Miele onder meer een combiset gaskookplaat (km406), een inductiekookplaat (km 5773), twee stoomovens waaronder een onder druk, en een inbouwoven (H 4681 BP KAT). Van KitchenAid zien we de bekende rode keukenrobot en blender terug. "Ik werk met Kitchenaid en Miele omwille van de waaier aan mogelijkheden, de hoogstaande kwaliteit en het oog wil ook wat... het oogt mooi," zegt Dirkjan.

De kookworkshops zijn ideaal voor bedrijven om aan teambuilding te doen. Dirkjan werkt met verschillende thema’s zoals ‘past da bij pasta’, ‘lekker doordeweeks’, ‘wokgerechten’ en natuurlijk komen de nieuwste culinaire trends ook aan bod zoals de moleculaire gastronomie.

Hieronder vind je de gerechten vinden die Dirkjan ons leerde klaarmaken:

  • St-Jacobsvrucht met koolrabi ravioli, broccolimousse, Victoriabaars met boterpompoen en zoetzure saffraansaus.

  • Lamsfilet met schorseneren en limoen, nestduif met mousseline van truffel, tuinbonen en shitaké.

  • Ananas met lychees, stroop van sinaasjus met kaneel en witte balsamico, steranijs, huis gemaakte vanille en honingkoekje.

Fiche:
TASTE AND COLOURS
MIELE
KITCHENAID


Gepubliceerd op : 17 maart 2009 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (4025)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (4025) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia

laatste nieuws in huishoudelektro

meer nieuws in huishoudelektro
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor
MAAK UW KEUZE IN HUISHOUDELEKTRO :