sectornieuws

Fifthplay neemt deel Vitalsys over

Het Belgische Fifthplay, ontwikkelaar van een serviceplatform dat ‘slimme’ woningen via internet toegang levert tot applicaties en diensten van partners uit de zorg-, comfort- en energiesector, heeft een meerderheidsparticipatie genomen in Vitalsys, Belgisch marktleider in telemedicine.


Fifthplay neemt deel Vitalsys over
Vitalsys is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de integratie van telegeneeskunde-oplossingen voor diverse medische toepassingen, waaronder telemonitoring. Dankzij deze toepassingen kunnen zorgverstrekkers van op afstand patiënten thuis of buitenshuis volgen.

Doordat de vergrijzing in onze maatschappij toeneemt is telemonitoring zeer belangrijk geworden. De Europese Unie maakt van telemonitoring in de gezondheidszorg één van haar topprioriteiten voor 2009-2010. Hiervoor heeft Vitalsys, VitalCare ontwikkeld.

VitalCare is een infrastructuur die het voor de gebruikers mogelijk maakt om telegeneeskunde overal in Europa te beoefenen. VitalCare wordt gebruikt door ziekenhuizen, bijstands- en verzekeringsfirma’s en farmaceutische bedrijven.

Daarnaast is Vitalsys ook verdeler van professioneel medisch materiaal. Dankzij de combinatie van beide activiteiten kan Vitalsys de behoeften van gebruikers inzake telematica inventariseren en de toepassingen van telegeneeskunde hierop afstemmen.

De reden van de overname kadert in de bedrijfsstrategie van Fifthplay, het bedrijf wil namelijk haar e-services platform in de zorgsector strategisch verder uitbouwen. Als dochter van de Niko Group probeert Fifthplay ICT en de elektrowereld samen te brengen met als doel oplossingen te bouwen die de kwaliteit van het leven voor de consument verbetert.

Meer nieuwigheden:
NIKO
thuisnetwerk / multimedia
Gepubliceerd op : 21 januari 2009 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (4) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=7 and a.id not in (3907)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (4) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=7 and a.id not in (3907) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
sectornieuws
bouwzine.be
sectornieuws
bouwzine.be
sectornieuws

laatste nieuws in smart home

meer nieuws in smart home
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor