varia

20% minder energie voor Times Square Ball

Philips is officiële partner voor de verlichting van de Times Square Ball op oudejaarsavond op het Times Square in New York. Philips levert hiervoor de meest recente energie-efficiënte LED-verlichting aan, daardoor zorgt de bal dit jaar voor een nog groenere en mooiere ervaring.

Dankzij de nieuwe ontwikkelingen van Philips zal de grote lichtbal, die dubbel zo groot is als de vorige versie, meer dan drie maal zoveel LEDs van Philips bevatten als de versie van vorig jaar. Toch wordt tot 20% meer energie bespaard dan in 2007.

Vorig jaar was de 100e verjaardag van de bal, om dit te vieren verving Philips voor het eerst in de geschiedenis, de gloeilampen en halogeenlampen van de Times Square Ball door LEDs. Hierdoor was het schouwspel niet alleen schitterend maar ook energie-efficiënt, want het resultaat was een lichtbal die 16 miljoen levendige kleuren en speciale effecten vertoonde.

Diameter verdubbeld
Voor 2008 werd de diameter van de lichtbal verdubbeld (3,65 m) en uitgerust met 32 256 Philips Luxeon LEDs. Dat is meer dan drie maal zoveel als vorig jaar. De LEDs die dit jaar gebruikt worden verbruiken per uur slechts evenveel energie als twee klassieke huishoudovens.

Naast de lichtbal zelf, verlicht Philips ook de cijfers op Times Square (2-0-0-9) aan de hand van Philips Halogena spaarlampen, een familie van heldere halogeenlampen die lang meegaan en 30 tot 47% energie-efficiënter zijn dan equivalente gloeilampen. Deze lampen kan je al in de winkel kopen.

Meer nieuwigheden:
halogeenlamp

Gepubliceerd op : 31 december 2008 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=6 and a.id not in (3841)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=6 and a.id not in (3841) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia

laatste nieuws in verlichting

meer nieuws in verlichting
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor