varia

Allaeys verzorgt verlichting Londense bank

De Waregemse firma Allaeys Led Instruments stond onlangs in voor een origineel verlichtingsconcept voor Fortis Bank UK. Het bedrijf mocht de trap op de directieverdieping de nodige sfeer meegeven.

Lichtarchitect Lee Prince, van het gerenommeerd verlichtingsbureau ‘Light + Design Associates’ in Londen, werd voor dit project Allaeys’ naaste partner. De opdracht luidde: ontwerp een origineel verlichtingsconcept voor de trap op de directieverdieping van Fortis Bank UK. De trap moest tegelijk dienen als sfeerschepper én blikvanger. En liefst met leds die voor kleurwisseling zouden zorgen.

Lee Prince zorgde voor de artistieke schets en Allaeys leverde de nodige producten, programmatie en sturingen. De installatie werd voorzien door installateurs van Fortis zelf. Zaakvoerder Ignace Allaeys volgde de werken van idee en het opstarten tot het afleveren. "Voor dit prestigieus lichtproject gebruiken we vooral een eigen ontwikkeld en geproduceerd led armatuur, de Coveline Super L", vertelt hij. Deze lichtbalken werden in nissen in de vloer en het plafond onder en boven de trap verwerkt.

De gekleurde RGB-verlichting zorgt voor het bevreemdend effect dat de trap licht geeft. Ook de zijkant van de trap diende verlicht te worden. Daarvoor ontwikkelde Allaeys Led Instruments een nieuwe technologie. Een ander bestaand product, de Coveline Channel werd specifiek aangepast aan de noden van dit project.

Ignace Allaeys: "De trap moest egaal van kleur veranderen. Dit werd mogelijk door bijkomende programmatie alsook door een speciale ‘functie’ van de trap in het project te integreren. Een bewegingssensor in de trap zorgt ervoor dat de kleurwisselingen worden aangepast aan de hoeveelheid mensen die passeren."

Als er veel mensen de trap op – en afstappen, dan wisselt de led verlichting sneller van kleur. Als er bijna geen passerende mensen zijn, wordt dit gevisualiseerd in een langzamere kleurwisseling.

Meer nieuwigheden:
led strip
Gepubliceerd op : 5 december 2008 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=6 and a.id not in (3761)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=6 and a.id not in (3761) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia

laatste nieuws in verlichting

meer nieuws in verlichting
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor