tips

Muziek van de pc afspelen in andere kamers

Om je muziekbibliotheek op je computer afgespeeld te krijgen op een bepaalde set, of op je multiroom-systeem, zijn er verschillende mogelijkheden.


Muziek van de pc afspelen in andere kamers
Bestaande mp3-speler aansluiten
Een oplossing is al je muziek op een afzonderlijke mp3-speler zoals de iPod plaatsen. Die connecteer je vervolgens met je hifiketen, home cinema set of multiroom-controller.

Muziekserver gebruiken
Maar je kan ook de muziek op de computer laten staan. Zonder dat je het weet heb je namelijk al een muziekserver in huis staan, namelijk je pc. Het muziekprogramma iTunes treedt op als een muziekserver als het muziek naar een andere iTunes-gebruiker op het netwerk stuurt. En Microsoft heeft een muziekserver met als naam Windows Media Connect die op de achtergrond draait. In het geval van Windows Vista betekent dit dat andere apparaten muziek kunnen afspelen die op de pc staat, maar omgekeerd Windows Vista kan ook muziek afspelen die bijvoorbeeld op een externe NAS-schijf staat (als die als UPnP-server kan optreden).

Belangrijk is te letten op de aanduiding UPnP. Dit staat voor Universal Plug and Play. De substandaard UPnP AV maakt het mogelijk om multimediainhoud te streamen naar apparaten vanaf een server. Eigenlijk komt het erop neer dat beide apparaten met elkaar kunnen communiceren, en de server informatie verstuurt naar de client. Concreet betekent dit dat je muziek die op de pc staat, kan laten afspelen via een ander apparaat.

Meer nieuwigheden:
multiroom
Gepubliceerd op : 25 oktober 2008 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (3) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1 and a.id not in (3752)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (3) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1 and a.id not in (3752) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
tips
bouwzine.be
tips
bouwzine.be
tips
bouwzine.be
tips

laatste nieuws in audio / hifi

meer nieuws in audio / hifi
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor
MAAK UW KEUZE IN AUDIO / HIFI :