varia

Led-verlichting voor diepvriezers bij Sainsbury’s

Britse supermarktgigant Sainsbury’s is de eerste om het nieuwe led-verlichtingssysteem van Philips te gebruiken om zijn diepvriezerkasten in 350 winkels te verlichten.


Led-verlichting voor diepvriezers bij Sainsbury’s
In totaal werden zo’n 15 000 Philips Affinium led-diepvriesverlichtingsmodules geïnstalleerd, goed voor een energiebesparing van 75% per diepvriezer. Bovendien nam het lichteffect met maar liefst 150% toe.

Ongeveer 20% van het wereldwijde elektriciteitsverbruik komt van verlichting. Het Philips Affinium led-verlichtingssysteem belooft niet alleen een vermindering van energiekosten maar tegelijk ook een goede lichtkwaliteit, wat uiteraard van groot belang is in een winkelomgeving waar goederen aantrekkelijk moeten zijn zodat klanten ze zouden kopen. Bovendien zien diepvriezers er met een bijhorende uniforme verlichting professioneler uit, zodat het imago en de merkwaarden van de onderneming er een boost bij krijgen.

De Philips Affinium led-modules bieden een veel langere levensduur dan klassieke lichtbronnen voor dit type van toepassing. De verwachting is dat deze nieuwe technologie elke module een nuttige levensduur in de winkel zal verlenen van zeker 10 jaar, tegenover 6 tot 12 maanden voor fluorescentielampen in diepvriezers. Op die manier kan Sainsbury’s zijn onderhoudskosten in al zijn vestigingen drastisch terugschroeven.

Led-verlichting is van nature uit ook bedrijfszekerder en robuuster dan fluorescentielampen. Aangezien de leds veel beter werken bij lage temperaturen en minder warmte voortbrengen, worden ook de koelkosten verlaagd. Fluorescentielampen willen wel eens stukgaan door de kou in de diepvriezer.

Verhoogde veiligheid is een van de belangrijkste kenmerken van led-verlichting; ze werkt aan een extralage voltage van 24 V DC in plaats van 240 V in veel klassieke diepvrieskasten. De nieuwe Affinium led-diepvriezerverlichting behoort tot de Philips Green Flagship producten.

Meer nieuwigheden:
led strip
Gepubliceerd op : 3 november 2008 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=6 and a.id not in (3698)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=6 and a.id not in (3698) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia

laatste nieuws in verlichting

meer nieuws in verlichting
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor