varia

Elk Grove verzorgt verlichting Body Centrum Roeselare

Het Body Centrum is een nieuwe wellnesscentrum in Roeselare. Elk Grove, producent van lichtarmaturen en architecturale verlichting, verzorgde er de verlichting en paste heel wat maatwerk toe.

In het Body Centrum was het belangrijk dat er heel wat licht aanwezig zou zijn, zonder dat het te opvallend zou worden. Dat valt meteen al op bij het binnenkomen in de ontvangstruimte waar Elk Grove voor een open profiel heeft gekozen met 28 AR111-lampen. Hierdoor hebben klanten nog steeds voeling met de oude prachtige plafonds van het herenhuis waar het Body Centrum gevestigd is. Marc Vandendriessche, zaakvoerder van Elk Grove: “Om de sfeer van een herenhuis intact te laten is er in het midden van het rechthoekige profiel een prachtige antieken kristallen luchter gehangen.”

Naast de standaardarmaturen verzorgt Elk Grove heel wat maatwerk zoals hier bij het inrichten van het Body Centrum. Een mooi voorbeeld is de profielverlichting waarin de luidsprekers onzichtbaar zijn geïntegreerd. Marc Vandendriessche: “Door de speakers in de profielen in te werken komt de muziek als het ware uit het ijle. Maar niet alleen speakers kunnen ingewerkt worden in profielen. In profielen kun je alles verwerken: opbouw, inbouw CDM-T-lampen. En ook de afmeting en vorm van het profiel kunnen we op maat van de klant leveren.“

De uplight-armaturen die langs de muren staan opgesteld maken gebruik van 2 gasontladingslampen CDM-T van 70 watt. Besturing en voeding zitten volledig in de armatuur weggewerkt. Marc Vandendriessche: “Kenmerkend is dat de uplights het design strak houden. Ook het ribsysteem is typisch Elk Grove: de kleine reepjes in de profielen komen altijd terug.”

filmpje: Bodycentrum Roeselare

De ‘Rib’-profielen keren terug in de zes behandelingskamers. Wat heel sterk opvalt is dat je nergens schroeven of een bevestiging ziet, enkel het frame. Eén van de stokpaardjes van Elk Grove, maakt Marc Vandendriessche ons duidelijk. In de behandelkamers kun je trouwens heerlijk rustgevend kijken naar het plafond dat van kleur verandert. Marc: “Voor deze uplights hebben wij gekozen voor RGB-sturing. Vier T5-lampen kunnen zo geprogrammeerd worden dat ze het plafond verlichten met verschillende kleuren. De snelheid van kleurverandering is instelbaar en ook een vaste kleur aanhouden kan. Voor de medewerkers van het bodycentrum is het dan weer interessant om een mooi licht te hebben op het gelaat van de klant, wat hen toelaat de behandeling heel correct uit te voeren.”

Ook voor de aanlichting van de gevel deed het Body Centrum een beroep op Elk Grove. De keuze viel op de verlichtingsarmatuur Herald met AR111 waarvan er 8 stuks werden geplaatst. De Herald geeft niet alleen verlichting naar beneden toe maar laat ook verlichting aan de zijkant doorheen het glas stralen. Door het glas is trouwens de fijne lichttechniek zichtbaar.

En het prijskaartje? Marc Vandendriessche: “Als je alles bij elkaar neemt - speakers, volledig ophangsysteem, ballasten, transfo’s, de bijkomende verlichting van Dark – dan komen we uit op een 25.000 euro. Hierin zit ook de buitenverlichting met de Herald-armaturen, de RGB-sturingen in de behandelingskamers, en verlichting in twee kantoren en de douches.

Meer info:
Body Centrum
Sint Alfonsusstraat 13, 8800 Roeselare
www.bodycentrum.be


Meer nieuwigheden:

profiel
Gepubliceerd op : 23 oktober 2008 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=6 and a.id not in (3655)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=6 and a.id not in (3655) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia

laatste nieuws in verlichting

meer nieuws in verlichting
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor