sectornieuws

Media Markt verkoopt ingeleverde producten als nieuw

Een heleboel winkelketens in België, waaronder Media Markt, zijn vorige week in opspraak geraakt. De winkels verkopen ingeleverde en herstelde producten als nieuw. Consumentenbond Test-Aankoop noemt deze praktijk onwettig.

De praktijken kwamen aan het licht in het Radio 1-programma Peeters & Pichal. Een professionele fotograaf ontdekte dat reeds duizenden foto's met zijn nieuwe fototoestel waren gemaakt. Het toestel was aangekocht bij Media Markt.

Een andere koper vond bij zijn nieuwe dvd-recorder het garantiebewijs van de vorige eigenaar. Nog een andere klant van Media Markt merkte op dat er al was geprint met zijn zogenaamde nieuwe printer.

Woordvoerster van Media Markt Laura Van Waeyenberge gaf aanvankelijk in Peeters & Pichal toe dat Mediamarkt gebruikte producten opnieuw te koop aanbiedt als nieuw en dat de praktijk wettelijk is.

Onwettig
Volgens consumentenbond Test-Aankoop is dit niet alleen bedrog. Ivo Mechels van TA: "Dat de verkoper wetens en willens een gebruikt product verkoopt, is trouwens een inbreuk op het strafrecht. Bovendien kreeg de koper geen behoorlijke informatie over het product, wat een inbreuk is op de wet op de handelspraktijken." Als de producten als tweedehands zouden worden aangeboden, zou er geen probleem zijn, aldus Test-Aankoop.

Te flexibel
In een latere reactie liet Media Markt weten dat menselijke fouten aan de oorzaak liggen van de problemen. Volgens de woordvoerster mogen producten enkel geruild worden als ze ongebruikt zijn, en dit binnen de 14 dagen. De controle hiervan zou onvoldoende geweest zijn. Media Markt belooft maatregelen om dit in de toekomst te voorkomen. Gedupeerden kunnen hun producten komen inruilen voor een echt nieuw exemplaar.

Andere klachten
Op de website van het radioprogramma lopen er niet alleen klachten binnen over Media Markt. Ook andere winkelketens zoals Vandenborre, Fnac, Krefel en Belcompany bezondigen zich blijkbaar aan de praktijk.

Reacties kan u steeds sturen naar info@elektrozine.be.

Lees meer:
>> Reacties op Radio 1-website

 Meer nieuwigheden:
audio / hifi
vision / tv
Gepubliceerd op : 24 september 2007 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (4) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.id not in (3035)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (4) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.id not in (3035) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
sectornieuws
bouwzine.be
sectornieuws
bouwzine.be
sectornieuws
bouwzine.be
sectornieuws
bouwzine.be
sectornieuws
bouwzine.be
sectornieuws
bouwzine.be
sectornieuws
bouwzine.be
sectornieuws
bouwzine.be
sectornieuws
bouwzine.be
sectornieuws

laatste nieuws algemeen

meer nieuws algemeen
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor