nieuws

Boretti: Outdoor cooking aan sterke opmars bezig

"Outdoor cooking is aan het boomen." zegt Dirk Vandendriessche, zaakvoerder van Boretti. "Buitenkeukens waren aanvankelijk maar een klein deel van onze activiteiten, maar elk jaar zien we de omzet in dat segment verdubbelen. In Nederland maakt outdoor cooking bijvoorbeeld 10% uit van de totale omzet van Boretti."


Boretti: Outdoor cooking aan sterke opmars bezig
Boretti is sinds 2004 actief op de Belgische markt. Dirk Vandendriessche: "We specialiseren ons in nicheproducten wat ons toelaat niet de concurrentie te moeten aangaan met grotere firma's. Bovendien leveren wij producten op maat van de klant. Dit wil zeggen dat zij de kleur en afwerking van het product bepalen. Zo'n service kunnen grotere bedrijven helemaal niet aanbieden."

Momenteel heeft het van origine Italiaanse Boretti vijf verschillende semi-professionele 'outdoor kitchens' in het gamma. Zaakvoerder Dirk Vandendriessche legt uit hoe hij het fenomeen outdoor benadert. "De maatschappij is rijker geworden. Na de rijkelijk uitgerust keukens en badkamers is nu de tuin aan de beurt. Het is comfortabel om een volledig uitgeruste keuken in de tuin te hebben. Zonder je handen zelf maar vuil te maken aan houtskool - de meeste buitenkeukens werken op gas - kan je barbecuen wanneer je wil én zolang je wil. Barbecuen houdt trouwens meer in dan een stuk vlees op de grill smijten: je bakt pizza's, maakt wokgerechten, taarten,... allemaal met je buitenkeuken."

Dirk Vandendriessche vergelijkt de buitenkeuken graag met een cabriolet: "Vroeger waren cabriolets niet bijzonder comfortabel en zag je ze amper in het straatbeeld. Gaandeweg zijn de uitrusting en het comfort verbeterd en nam hun populariteit toe. Hetzelfde verhaal doet zich nu voor in de evolutie van de buitenkeuken. Tegenwoordig is zo'n keuken meer dan een grill of oven. Met extra modules kan je ook makkelijk uitbreiden, en naar wens kan je terrasverwarming en verlichting toevoegen zodat we echt kunnen spreken van outdoor living."

Modulair
Met Modulo biedt Boretti een modulair keukenconcept voor buiten. Verschillende units kunnen tot één grote buitenkeuken worden samengevoegd. Dirk Vandendriessche: "Dit modulair principe bestond reeds bij ons merk van binnenkeukens, M-systems. Dit gamma is bijvoorbeeld ideaal voor de jonge starter die zich afzet tegen de stijl die hij thuis altijd al heeft gekend. Hij of zij wil een keuken hebben die de eigen persoonlijkheid het beste weerspiegelt. Het modulaire outdoor gamma dient eenzelfde doel. Maar het is in dit geval de iets oudere levensgenieter die zich tot buitenkeukens aangetrokken voelt. De kinderen zijn het huis uit waardoor de levensgenieter met volle teugen van de herwonnen vrijheid kan genieten."
 

Boretti

Een buitenkeuken houdt meer in dan een stukje vlees grillen...


"Het basistoestel Modulo Professional beschikt over vijf branders en één 4,2 kWh infrarood achterbrander. Op dit toestel kunnen losse Modulo-elementen aangesloten worden zoals een Teppan Yaki-bakplaat, een spoelbak en een mobiele opbergruimte. Er zijn ook twee demonteerbare afzetplateaus beschikbaar," aldus Dirk Vandendriessche.

Waar te koop?
Waar kan je nu zo'n buitenkeuken vinden? Een goed startpunt is de showroom van Boretti in Boom die onlangs vernieuwd werd. Daar zijn de buitenkeukens, maar ook andere producten van Boretti en M-systems te bezichtigen en uit te proberen. Je kan ook je licht gaan opsteken bij de gespecialiseerde elektrohandelaars, keukenbouwers en kookwinkels.

Tips
Tenslotte heeft Dirk nog een paar tips voor wie plan is een barbecue of buitenkeuken te kopen. "Kies een buitenkeuken die meer kan dan alleen grillen. Zorg er ook voor dat je met verschillende temperaturen kan werken. Als de gasbarbecue voorzien is van een deksel kan je ze eenvoudig als oven gebruiken voor pizza of taart. Een extra brander en zelfs een wokbrander zijn onmisbaar voor groenten en pastagerechten."


Meer nieuwigheden:
BORETTI
outdoor kitchen
Gepubliceerd op : 23 juni 2007 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (2927)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (2927) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws

laatste nieuws in huishoudelektro

meer nieuws in huishoudelektro
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor
MAAK UW KEUZE IN HUISHOUDELEKTRO :