tips

Dossier airco : Airco - Stap 6: Comfortfuncties

Airco - Stap 6: Comfortfuncties

Een laag geluidsniveau is een belangrijk criterium bij de aankoop van een airco. Dankzij de fluisterstille werking van binnen- en buitentoestellen slapen zowel jij als jouw buren zonder problemen door.


Airco - Stap 6: Comfortfuncties
Met de nachtstand spaar je energie uit door aanpassing van de temperatuurinstelling 's nachts te voorkomen. De slaapstand zorgt voor een hoger slaapcomfort, doordat het toestel een specifiek temperatuurverloop volgt, zonder al te felle temperatuurwijzigingen die je uit je slaap zouden kunnen halen.

Via sensoren of speciale luchtstroomfuncties (afhankelijk van fabrikant) wordt de temperatuur in de ruimte gemeten en richt het aircotoestel de luchtstroom automatisch op het warmste of koudste gedeelte van de ruimte. De ruimte wordt hierdoor snel, effectief en energiezuinig gekoeld of verwarmd.

Met een afstandsbediening heb je alle functies van het airconditioningsysteem binnen handbereik. Zo kan je makkelijk de temperatuur snel regelen - zelfs in verschillende kamers tegelijk -, de luchtsnelheid wijzigen of de stiltemodus inschakelen voor nachtelijk gebruik. Bovendien kan je voor elke dag van de week een programma opstellen, net zoals bij een klokthermostaat.

Tot slot zijn de aircotoestellen van gerenommeerde merken perfect koppelbaar aan een domotica-installatie. Vraag ernaar bij jouw installateur of fabrikant!

Dossier airco : Airco - Stap 6: Comfortfuncties


Gepubliceerd op : 8 mei 2007 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier airco

Met airconditioning kan je lekker ontspannen thuis, zelfs als het buiten snikheet is. Of beter presteren op kantoor of in het bedrijf.Dossier airco


Bij een bepaalde temperatuur en vochtigheidsgraad voelen mensen zich een stuk prettiger. Een aangename omgevingslucht heeft een positief effect op ons: ze beïnvloedt de prestaties die we leveren en ons gevoel van welzijn.

Wat is airconditioning?
Inleidend leggen we even uit wat wordt bedoeld met airconditioning. We gaan ook eens even na waarom je voor airconditioning zou moeten kiezen. We helpen ook enkele misverstanden die de ronde doen over airco de wereld uit.

Hoe werkt airconditioning?
De werking van een airconditioner kom je in dit tweede deel te weten. Je krijgt eveneens een overzicht van de belangrijkste types en modellen van airconditioning. Voor de werking van airco zijn koelmiddelen nodig. Welke worden momenteel het meest gebruikt en wat met het milieu?

Hoe kies ik een airconditioning systeem?
In het derde deel krijg je een heleboel tips mee die de keuze van een airconditioning systeem alvast een beetje moeten vergemakkelijken. Via het 6-stappenplan kan je de juiste keuzes maken. Je kan ook het koelvermogen berekenen voor de ruimte die je van airco wilt voorzien. Al airco in huis? We geven je enkele tips voor het gebruik.

Warmtepompen
Warmtepompen zijn een valabel alternatief voor de traditionele verwarmingsinstallatie op gas of mazout. Bovendien kan er met een warmtepomp energievriendelijk verwarmd worden, met een minimum aan C02-uitstoot. Kom alles te weten over de warmtepomp, en welke toestellen de fabrikanten in huis hebben.

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=1023 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=1023 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

Nieuwigheden
Daikin : SB.FTXZ50N/RXZN
Daikin
SB.FTXZ50N/RXZN
< € 4443
Daikin : SB.FTXZ35N/RXZN
Daikin
SB.FTXZ35N/RXZN
< € 4070
nieuws

laatste nieuws in klimatisatie / airco

meer nieuws in klimatisatie / airco
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor