sectornieuws

ADT verzorgt beveiliging van Living Tomorrow 3

ADT is een A-participant in het Living Tomorrow 3 project. De toepassingen van ADT in het huis variëren van geavanceerde brand- en inbraakdetectie tot hightech-oplossingen voor toegangscontrole en bewaking op afstand met beveiligingscamera's door middel van IP. Elektrozine.be sprak met Dirk Spitaels, Sales & Marketing Director, over de participatie van ADT in Living Tomorrow 3.


ADT verzorgt beveiliging van Living Tomorrow 3
Elektrozine.be: Waarom neemt ADT deel aan Living Tomorrow?
Dirk Spitaels:
"Living Tomorrow 3 is een ideale mogelijkheid om onze geïntegreerde oplossingen voor de beveiliging van de maatschappij van de toekomst voor te stellen. Onze producten en diensten helpen mensen zich veiliger te voelen, zowel thuis als op het bedrijf, en zijn makkelijk te integreren in een compleet beveiligingssysteem. Van nature is ADT sterk in de B2B-markt, waar we ons richten naar grotere bedrijven, de retailmarkt en de KMO's."

"Living Tomorrow is voor ons een goede manier om oplossingen die haalbaar, betaalbaar en praktisch zijn, voor te stellen. De opkomst van nieuwe technologieën en software heeft immers heel wat veranderd. Vroeger kocht je een alarmsysteem in inbraak, een afzonderlijk camerasysteem, branddetectiesysteem, en toegangscontrolesysteem. Nu kunnen verschillende systemen dankzij software en de keuze voor open platformen een stuk makkelijker gecombineerd en geïntegreerd worden. Daarom dat we in plaats van de verkoop van producten, ons focussen op het verkopen van oplossingen. En door onze ervaringen met bedrijven kunnen we bepaalde systemen ook toepassen bij privé-woningen."

Elektrozine.be: U promoot oplossingen in plaats van producten?
Dirk Spitaels:
"Geen enkele van onze verkopers slaat de klant met dikke catalogi rond de oren. Ze stellen eerst vragen naar wat de klant echt nodig heeft. Hoe komt de klant de woning of het bedrijf binnen en buiten, en hoe vaak? In welke kamer mag wie binnen, wil je dat alles wordt gefilmd en bijgehouden?"

"De integratie van allerhande producten heeft gezorgd voor een betere en volledige beveiligingsoplossing, zowel voor de bescherming van mensen, goederen en diensten. Wanneer het over koppeling gaat, zeg ik ook automatisch gebruiksvriendelijker. Door de opkomst van fingerprintreaders bijvoorbeeld zijn er geen sleutels of moeilijk te onthouden codes meer nodig. De combinatie alarmsysteem en meldkamer zorgt er ook voor dat ik op reis meer op m'n gemak ben."

Elektrozine.be: "ADT heeft een breed aanbod van elektronische branddetectie- en beveiligingsoplossingen. Een recente tak zijn de RFID-producten?
Dirk Spitaels:
"Recent hebben we een nieuw systeem voor radiofrequentie-identificatie (RFID) op itemniveau geïnstalleerd in het RFID-innovatiecentrum van de Metro Group in Duitsland. Met producten van Sensormatic heeft ADT UHF RFID op itemniveau kunnen combineren met Ultra-Max akoesto-magnetische EAS-technologie. Hierdoor kunnen grote voordelen worden gerealiseerd op het gebied van winkelbeveiliging en overzichtelijkheid van de bevoorradingsketen. Het systeem bestaat uit een AM EAS-beveiligingspoortje met ingebouwde RFID-capaciteit, een barcodelezer voor kassa’s uitgerust met een AM-deactivator en een antenne voor UHF RFID op itemniveau. Ook heeft ADT UHF RFID-lezers aangebracht bij de kassa’s van de kledingwinkel in het centrum. Er wordt gebruik gemaakt van combinatie-hardtags en zelfklevende labels naast automatische ontkoppelaars voor hardtags."

Elektrozine.be: Welke installateurs werken met jullie producten?
Dirk Spitaels:
"Omdat we een grotere stap willen zetten naar de residentiële markt, gaan we enkel werken met gecertifieerde installateurs die zowel de verkoop als de installatie voor hun rekening nemen. Het concept is door ons uitgedacht: zo hebben we bewust gekozen voor een detectie naar onze eigen meldkamer en een onderhoudscontract, zodat we zeker zijn dat het systeem goed werkt. De installateur koopt bij ons het materiaal aan, installeert het bij de klant, en mag het concept zelfstandig verkopen, met zijn eigen prijszetting. Voor bedrijven werken we anders en doen we alles zelf, al doen we ook wel een beroep op onderaannemers om de kabels te trekken. Het systeem in werking zetten, instellen en testen gebeurt door ADT zelf.

Elektrozine.be: Het Living Tomorrow-project is opgevat als een vijf-jaar-durend project dat tijdens die periode regelmatig geüpdated wordt?
Dirk Spitaels:
"Zoals andere participanten zal ADT tijdens die vijfjarige periode nieuwe producten en innovatieve toepassingen blijven toevoegen aan het huis. Zelf staan we in voor een ultramodern beveiligingssysteem dat de naar schatting één miljoen bezoekers optimaal zal beschermen tijdens de volgende vijf jaar."

Elektrozine.be Zijn er in het huis innovatieve producten die nog niet op de markt zijn, of zijn het allemaal gebruiksklare producten?
Dirk Spitaels:
"Het hele gebouw is in kaart gebracht en kan daardoor perfect opgevolgd worden. Zo kan je nagaan of overal de elektriciteit nog werkt, of de diepvriezer niet is uitgevallen. Alle elementen in Living Tomorrow 3 zijn productierijp en multifunctioneel door de gebruikte software. Onze expertise is de puzzelstukken aan elkaar knopen. Daardoor kunnen wij kijken naar nieuwe applicaties en nieuwe markten waar we vroeger niet actief waren: bijvoorbeeld het filmen of bewaken van productieprocessen."

"We hebben bijvoorbeeld camera's die de nummerplaat van gevluchte auto's filmen in benzinestations. De beelden worden opgeslaan en automatisch gematcht als dezelfde persoon de week erna opnieuw komt tanken. Er wordt dan een alarm gegenereerd. Een ander voorbeeld van innovatie: wanneer een shopping center 's zondags is gesloten, dient daar een bewaker regelmatig een rondje te lopen en beelden te bekijken van de camera's die in het winkelcentrum hangen. Dat is nu verleden tijd: wij nemen alles over vanaf de meldkamer en doen virtuele toeren vanuit de meldkamer."

Fingerprintreader van ADT in Living Tomorrow 3

Met de fingerprintreader zijn moeilijk te onthouden codes of sleutels niet meer nodig. Hier toegepast als beveiliging van de centrale.

"Uiteraard zijn sommige producten op zich ook innovatief: denk maar aan detectoren die ook koolstofmonoxide meten, of camera's die vlot wisselen tussen dag en nacht. Tyco - een merk van ADT - heeft camera's waarop je bepaalde gebieden in het beeld kan aanstippen voor detectie. Enkel als er in die gebieden een beweging optreedt, krijg je een alarm. Dit softwarematig instellen van parameters opent nieuwe mogelijkheden en nieuwe applicaties. Andere verbeteringen hebben dan weer plaats gevonden op het vlak van de lenzen en opnametechnieken. Je kan gerust stellen dat de laatste vijf jaar de verandering in de beveiligingssector ongelooflijk is!"

Elektrozine.be: Welke trends ziet u nog?
Dirk Spitaels:
"Ik zie nog meer interconnectiviteit en meer en meer concepten, met koppeling aan domotica en meer integratie. Het wordt techologischer, maar terzelfdertijd ook gebruiksvriendelijker. Video vanop afstand, de design tv-schermen gebruiken als monitor in plaats van een beroep te doen op afzonderlijke monitoren."

"Alarmsystemen waren vroeger behoorlijk duur, maar ook daar is verandering in gekomen. Vroeger waren er systemen die 5000 euro kostten, terwijl nu het minimum al vanaf 1500 euro bereikbaar is, een prijsniveau dat voor iedereen tot de mogelijkheden behoort."

"Het grootste trauma is - volgens onze ervaringen - dat er iemand binnen is gedrongen zonder dat je hiervan verwittigt bent. Daarom de grote vraag naar bewegingsdetectoren die al vanop het buitenterrein een detectie kunnen doen - en valse meldingen van katten zijn uitgesloten. Dan voel je je toch al wat veiliger dan wanneer er een sirene afgaat en er al is ingebroken. Vroeger was de tendens enkel de benedenverdieping te beveiligen, nu wordt ook de bovenverdieping beveiligd. Steeds meer inbraken vinden plaats via de slaapkamers. Op termijn zie ik in de particuliere markt naast de inbraakdetectie ook een combinatie komen van camera, toegangscontrole, ... .Wat ook mogelijk is: je kan je alarmcentrale met het minimum zetten en de nodige kabels voorzien, en na enkele jaren het alarmsysteem uitbreiden volgens het beschikbare budget."


Meer nieuwigheden:
beveiligingsset
(old)
Gepubliceerd op : 2 april 2007 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (4) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=8 and a.id not in (2822)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (4) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=8 and a.id not in (2822) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be

laatste nieuws in beveiliging

meer nieuws in beveiliging
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor