varia

Vreg wil energiemarkt opnieuw wakker schudden

Een nieuwe website en informatieve spotjes op televisie moeten de naamsbekendheid van de Vreg, de Vlaamse toezichtshouder op de elektriciteits- en gasmarkt, vergroten.

Uit een navraag die de Vreg in het najaar van 2006 deed bleek dat ruim 20% van de elektriciteitsafnemers en 15% van de aardgasafnemers nog steeds bij hun standaardleverancier zit en niet actief heeft gezocht naar een nieuwe energieleverancier.

Dat heeft onder meer te maken met het gebrek aan informatie over de vrijgemaakte energiemarkt. Zo voelt bijna de helft van de Vlaamse gezinnen zich onvoldoende geïnformeerd. Bij de bedrijven liggen de cijfers iets hoger: daar zegt 75% over voldoende informatie te beschikken.

De vernieuwde website moet daarom een hulpmiddel bieden om zelfverzekerd actief op zoek te gaan naar de geschikte energieleverancier voor gas en elektriciteit. De leveranciersvergelijking werd in 2006 liefst 150000 maal opgeroepen. In 2006 veranderde ongeveer 5% van leverancier voor elektriciteit of gas.

Op de website vindt men de contactgegevens en het aanbod van alle leveranciers terug, evenals van de netbeheerders. Er is ook een informatieluik voor mensen die voor een verhuizing staan. De website is toegespitst op drie doelgroepen: privé, professioneel (voor zelfstandigen, kleine beroepen, KMO's, overheden en grote bedrijven) en sector. Deze laatste groep wordt onderverdeeld in energieleveranciers, netbeheerders, producenten van groene stroom en WKK-producenten. Particulieren krijgen op de startpagina van het privé-luik een grafisch en aanklikbare levensloopmodule te zien. Daarin staan alle stappen van het aansluiten bij nieuwbouw tot het formuleren van een klacht en het stopzetten van een contract.

Een speciaal aandachtspunt is het steeds groeiende aantal eigenaars van fotovoltaïsche zonnepanelen (PV-panelen). De informatie over subsidies en het groenestroomcertificatensysteem is nu beschikbaar voor alle doelgroepen, net als informatie over het aankopen van milieuvriendelijke stroom.

Meer info:
>> www.vreg.be


Gepubliceerd op : 18 januari 2007 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=9 and a.id not in (2730)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=9 and a.id not in (2730) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia

laatste nieuws in installatie

meer nieuws in installatie
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor