varia

Wenen wint International City-People-Light Award 2006

De Oostenrijkse stad Wenen heeft de eerste prijs in de 2006 International City-People-Light Awards gewonnen. De prijsuitreiking vond op 11 november plaats in Shanghai.


Wenen wint International City-People-Light Award 2006
De International City-People-Light Award is gezamenlijk door Philips Lighting en de Lighting Urban Community International Association (LUCI) in 2003 in het leven geroepen om de stad te onderscheiden die het best laat zien hoe verlichting - met respect voor het milieu - een meerwaarde kan betekenen voor het aanwezige culturele en bouwkundige erfgoed en de nachtelijke identiteit. De verlichting moet bovendien een permanent karakter hebben.


De jury koos voor Wenen omdat de gepresenteerde projecten van de stad het subtiele evenwicht tussen historische en nieuwe bouwwerken respecteerden. Naast 150000 straatlantaarns, baden elke nacht ruim 200 openbare gebouwen in het licht van schijnwerpers. Het stadsbestuur stelde daarom een masterplan op om de strategische focus en ontwikkeling van openbare verlichting te verbeteren. Het plan zal als basis dienen voor de uitvoering van alle verdere verlichtingsprojecten.

Concreet diende de stad vijf projecten in de stad: de Karlsplatz, de Reichsbrücke, de Ringweg en historische gebouwen zoals het Epsteinpaleis en de Opera, het Plein voor het Schönbrunnpaleis, en tot slot de Schwarzenbergplatz.

In 2004 won de Vlaamse stad Gent nog de award.


Meer nieuwigheden:
straatverlichting
schijnwerper

Gepubliceerd op : 5 december 2006 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=6 and a.id not in (2676)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=6 and a.id not in (2676) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia

laatste nieuws in verlichting

meer nieuws in verlichting
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor