beursnieuws

Interieur 06: Designbeurs lokt honderdduizend bezoekers

De Interieur BiŽnnale vierde dit jaar haar 20ste editie. Tien dagen lang konden professionelen en bezoekers kennismaken met woondesign en woontrends. 350 nationale en internationale designexposanten toonden er hun nieuwe producten en klassiekers. We spraken met projectcoŲrdinator Dieter Van Den Storm.

†††††

Dieter Van Den Storm, projectcoŲrdinator Interieur06.

U was dit jaar verantwoordelijk voor het programma van de BiŽnnale. Hoe is deze editie verlopen?
"Het was op alle vlakken een succes. In totaal kregen we voor de 20ste editie van Interieur 98000 bezoekers over de vloer. Dat zijn er 3% meer dan in 2004. Op de openingsdag zakten 29 procent meer professionelen af naar Interieur 06 dan voorheen. Een bewijs dat de BiŽnnale er weer staat. Los van de cijfers vond ik de beursstanden bijzonder aantrekkelijk. De standhouders schonken daar dit jaar heel wat aandacht aan. De reactie van de bezoekers hierop was dan ook uitstekend. We zijn trouwens een heel internationale beurs: de professionelen kwamen van ver, uit Canada, Oost-Europa en AustraliŽ."

Hoe is de Stichting Interieur bij u terechtgekomen?
"Ik werkte voor Canvas als redacteur mee aan cultuurprogramma's als L!nk, Voetzoeker, Republica en de Koningin Elisabeth Wedstrijden. Ik schreef ook als freelancer voor De Standaard Magazine. Toen ik hoorde dat de Stichting Interieur een nieuwe projectcoŲrdinator zocht, was ik uiteraard benieuwd naar wie dat ging worden. Tot mijn verrassing dacht men meteen aan mij. Mijn achtergrond op het gebied van architectuur en design, en mijn contacten met internationale ontwerpers en interieurarchitecten, waren doorslaggevend."

Wat is de nieuwe wind die waaide?
"Mijn opdracht was duidelijk: inhoudelijk moest Interieur sterker zijn dan de vorige edities. Dat dit jaar de twintigste editie van de BiŽnnale plaatsvond, was uiteraard een mooi gegeven om mee aan de slag te gaan. Dit jaar hebben we meer middelen gestoken in de culturele nevenmanifestaties, een onderdeel waar Interieur traditioneel zeer sterk mee scoort en dat je minder op buitenlandse beurzen ziet. Eregast dit jaar was de Argentijnse Zwitser Alfredo Hšberli, bekend van zijn werk voor onder anderen Driade, Zanotta en Iittala. Hij kreeg een groot platform om zijn eigen ontwerpen voor te stellen en zijn visie op Zwitsers design. Ook jong talent vergeten we nooit: de internationale wedstrijd Design for Europe en het tentoonstellingsplatform theyoungdesignersfair voor jonge ontwerpers zijn daar voorbeelden van."

Interieur is steeds selectief in het aantrekken van standhouders. Waarop baseren jullie zich om iemand toe te laten?
"Er is inderdaad een selectie. En dat is maar goed ook. Als je selectiecriteria hanteert, weten de standhouders dat de kwaliteit van de beurs hoog is. Zowel nieuwe merken als bestaande standhouders moeten elk jaar bewijzen dat ze het waard zijn om op Interieur te staan. Die selectie maakt het verschil met andere beurzen. Als organisatie bezoeken we heel wat buitenlandse beurzen en zien we hoe de fabrikanten daar presteren. Op basis hiervan leggen we contacten of evalueren we bepaalde dossiers."

†††††

U sprak al over het verschil met andere, internationale beurzen?
"Interieur is een internationaal ontmoetingsplatform voor professionelen, journalisten en publiek. Het is zelfs de enige beurs in zijn soort die open staat voor professionelen en particulieren. Sommige deelnemers staan misschien wat wantrouwig tegenover dat grote publiek, maar uiteindelijk zijn dat hun klanten van morgen. In het buitenland krijgen exposanten enkel reacties van andere professionelen. Interieur is voor hen een mooie testcase: of iets gaat aanslaan of gesmaakt wordt. Daarom dat bedrijven hier elke editie met primeurs uitpakken."

"Onze beurs straalt ook rust uit: de professionelen kunnen op ťťn dag de beurs bezoeken, terwijl ze bijvoorbeeld op een beurs als Milaan er drie dagen voor nodig hebben. We werken ook niet rond bepaalde themahallen want we willen de bezoekers verrassen en er een evenement van maken. We besteden de grootste zorg aan het juist schikken van de verschillende standen."


Meer nieuwigheden:
verlichting
installatie
Gepubliceerd op : 7 november 2006 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (2) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.id not in (2624)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (2) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.id not in (2624) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
beursnieuws
bouwzine.be
beursnieuws
bouwzine.be
beursnieuws
bouwzine.be
beursnieuws
bouwzine.be
beursnieuws
bouwzine.be
beursnieuws
bouwzine.be
beursnieuws
bouwzine.be
beursnieuws

laatste nieuws algemeen

meer nieuws algemeen
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor